Šta je Moj m:tel usluga?

Moj m:tel je usluga koja vam omogućava da se informišete, provjerite potrošnju,  uključite ili isključite neku od usluga, pošaljete zahtjev, uputite pitanje, a sve to bez dolaska na prodajno mjesto.

Ko može pristupiti Moj m:tel portalu?

Moj m:tel portalu pristupate ukoliko ste privatni (postpaid) ili poslovni korisnik. Ukoliko ste vlasnik jednog ili više računa telekomunikacionih usluga, te ukoliko posjedujete Lični identifikacioni broj (LIB).

Šta je LIB?

Lični identifikacioni broj je vaš personalizovani broj koji vam pored pristupa Moj m:tel usluzi omogućava i dostavu računa putem e-maila.

Koji su koraci potrebni za pristup i korišćenje Moj m:tel usluge?

Prvo je potrebno da pošaljete zahtjev za LIB (ukoliko ga već ne posjedujete). To ćete učiniti ukoliko kliknete na ikonicu:

Zahtjev za Lični identifikacioni broj 

Nakon provjere podataka m:tel će vam na vaš e –mail poslati privremeni LIB uz pomoć kojeg preuzimate vaš pravi lični identifikacioni broj klikom na ikonicu:

Preuzimanje Ličnog identifikacionog broja (LIB)

Treći korak je registracija. Klikom na označenu ikonicu i popunjavanjem traženih podataka, kreirate svoj nalog koji ćete koristiti za svaku sljedeću prijavu na portal Moj m:tel.

     

Registracija na portal

Nakon registracije možete da pristupite usluzi Moj m:tel klikom na opciju Prijavite se. Pristup se svaki put vrši putem vaše e-mail adrese i lozinke koju sami odaberete u procesu registracije.

Korisničko uputstvo možete pogledati ovdje.

Dobro došli!